تاریخ ارسال : 1403/03/02
در سال 2022 و 2023 سامسونگ دسته ای از تلویزیون های جدید خود را تحت عنوان Crystal UHD / تلویزیون های کریستالی سامسونگ معرفی کرد. Crystal UHD نام بازاریابی برای تلویزیون هایی با صفحه نمایش LED (تلویزیون های UHD کریستالی) است؛
در سال 2022 و 2023 سامسونگ دسته ای از تلویزیون های جدید خود را تحت عنوان Crystal UHD / تلویزیون های کریستالی سامسونگ معرفی کرد. Crystal UHD نام بازاریابی برای تلویزیون هایی با صفحه نمایش LED (تلویزیون های UHD کریستالی) است؛ تلویزیون هایی با ماتریس صفحه معمولی که با استفاده از فناوری استاندارد و بدون استفاده از موادی که در تلویزیون های کوانتومی استفاده می شود ساخته شده اند. پیش از این، تا سال 2020، چنین تلویزیون های سری Samsung Premium نامیده می شدند.
تلویزیون های کریستالی سامسونگ
تلویزیون Crystal UHD، تلویزیون های سری 6، 7 و 8 سامسونگ را در بر می گیرد. صفحه نمایش هایی که با مواد کمی مدرن تر ساخته شده اند و دارای عمق رنگ 8 بیتی هستند، برای افزایش تعداد سایه های رنگی از فناوری dithering (روشن و خاموش کردن سریع بک لایت) استفاده شده است.
لویزیونهای کریستالی سامسونگ
این دسته از صفحه نمایش ها به عنوان صفحه نمایش های 8 بیتی FRC طبقهبندی میشوند. تلویزیون هایی با چنین پنل هایی وضوح UHD را دارند. شماره مدل تلویزیون ممکن است براساس کشورهای مختلف متفاوت باشد. در حال حاضر بهترین مدل کریستال سامسونگ محصول سال 2023 تلویزیون CU8000 میباشد که با قیمتی اقتصادی و تصویری رویایی در اختیار شما قرار گرفته است.
تلویزیون های کریستالی سامسونگ می توانند تجربه استفاده از وضوح 4K را در اختیار شما قرار دهند. با استفاده از این دسته از محصولات تقریبا می توانید هر صحنه ای از بازی، فیلم یا برنامه را به تجربه مشاهده بالا تبدیل کنید.
صفحه نمایش تلویزیون سامسونگ از طیف وسیعی از رنگ های زنده پشتیبانی می کنند در حالی که پردازنده کریستال 4K کارهای سنگین را انجام می دهد و همه چیزهایی را که تماشا می کنید را به وضوح 4K تبدیل می کند. آیا می خواهید کنسول بازی خود را متصل کنید و تمام جزئیات را مشاهده کنید. پس تلویزیون های کریستالی سامسونگ برای شما مناسب خواهند بود. از ویژگی های تلویزیون های کریستالی سامسونگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کیفیت تصویر 4K
پردازنده کریستالی 4K به طور یکپارچه همه محتواهایی که تماشا می کنید را به وضوح 4K ارتقاء می دهد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که دستگاه را به یکی از پورت های HDMI وصل کنید تا تجربه شما در عرضه چند ثانیه به سطح فوق العاده ای برسد.
صفحه نمایش کریستالی
صفحه نمایش کریستالی به شما امکان می دهد از رنگ های شفاف لذت ببرید و کیفیت تصویر واضح و واقعی را تجربه کنید. این نمایشگرها به دلیل روشنایی عالی که ارائه می دهند در زمین رقابت ها موفق عمل کرده اند.
حالت بازی خودکار
اگر آماده هستید که بازی خود را سریعتر و بدون تاخیر ورودی با تاری حرکت اجرا کنید؛ تلویزیون های کریستالی UHD سامسونگ شما را تحت پوشش قرار می دهد.
بازی با تلویزیون کریستالی سامسونگ
اتصال به همه دستگاه های خانگی
تلویزیون های کریستالی سامسونگ با اکثر دستیارهای صوتی سازگار هستند. شما می توانید این تلویزیون را با Amazon Alexa ، Airplay 2 یا Google Assistant همگام سازی کنید.
بیشتر بخوانید:
بررسی تلویزیون سامسونگ CU7000
مجهز به قابلیت HDR
تلویزیون های کریستالی سامسونگ از قبل به ویژگی HDR مجهز شده اند و به شما امکان می دهند از کنتراست کامل بین رنگ ها لذت ببرید (از تیرهترین رنگ های مشکی تا روشنترین رنگ های سفید).
PurColor
فناوری PurColor به تلویزیون شما اجازه می دهد تا میلیون ها سایه رنگ را برای عملکرد مطلوب تصویر در اختیار شما قرار دهد. در حالی که سایر تلویزیون ها فقط روی رنگ های اصلی قرمز، سبز و آبی تمرکز می کنند؛ PurColor رنگ های ثانویه مانند سرخابی؛ فیروزه ای و زرد را پیاده سازی می کند.
pur color در تلویزیون کریستالی سامسونگ
بدون فریم اضافی
شما می توانید از حاشیه های ضخیم اطراف صفحه نمایش خود خلاص شوید و در عوض از تجربه کاملا همه جانبه فیلم ها؛ برنامه های تلویزیونی؛ بازی ها و برنامه های مورد علاقه خود لذت ببرید.
یک ریموت برای همه دستگاه های سامسونگ
تلویزیون های کریستالی سامسونگ به ریموت کنترل OneRemote مجهز هستند تا بتوانید همه دستگاه های سازگار همچون ساندبار و … را فورا متصل و کنترل کنید.
Motion Xcelerator Turbo
می توانید وضوح حرکت را برای محتوای بازی مورد علاقه خود افزایش دهید. Motion Xcelerator Turbo با فناوری بازسازی پویای منحصر به فرد سامسونگ؛ عملکرد حرکت متمایز را در مدل های 60 هرتزی و 120 هرتزی برای پشتیبانی از بازی ها ارائه می دهد.
Object Track Sound Lite
ردیابی صوتی اشیاء Object Tracking Sound در صفحه باعث ایجاد صدای 3بعدی شده و کیفیت واقعی زندگی در صحنه ها را امغان می آورد.
Q-Symphony
این قابلیت به طور منحصر به فرد به شما اجازه می دهد تا بلندگوها و ساندبارهای با کیفیت بالا را به تلویزیون متصل کنید و از تجربه صوتی فوق العاده بهره مند شوید.
Q-Symphony تلویزیون کریستالی سامسونگ
طراحی AirSlim
طراحی AirSlim نشان دهنده این است که تلویزیون های کریستالی سامسونگ بسیار نازک هستند که به شما اجازه می دهد بدون تلاش زیاد تلویزیون را با دکوراسیون داخلی خود ترکیب کنید تا با ظاهر مینیمالیستی جلوه ای زیبا را ایجاد کنید.
Multi View
با استفاده زا این قابلیت می توانید به طور همزمان چند محتوا را در یک صفحه نمایش مشاهده کنید. به طور مثال شما می توانید در یک طرف صفحه نمایش مسابقات ورزشی و در طرف دیگر محتوای نشان داده شده در گوشی همراه خود را مشاهده کنید.
FRC
برای آینه سازی فیلم ها یا موسیقی خود در تلویزیون کافیست که گوشه تلفن همراه خود را به تلویزیون بزنید؛ تلویزیون به طور خودکار گوشی شما را تشخیص می دهد و محتوا ار آینه سازی می کند. بنابراین به طور سریع و ساده می توانید محتوا را در صفحه نمایش بزگتر با دیگران به اشتراک بگذارید.
PC Mode
با تلویزیون های کریستالی سامسونگ می توانید از هر کاری که انجام می دهد لذت ببرید. به راحتی تلویزیون را به لپ تاپ و موبایل خود متصل کنید و به محتوای خود دسترسی پیدا کنید.
تلویزیون کریستالی سامسونگ
Samsung TV Plus
با استفاده از Samsung TV Plus از محتوای رایگان لذت ببرید. از بین انواع کانال هایی که محتوا را برای همه سبک علاق ارائه می دهند؛ انتخاب اشته باشید. نیازی نیست که از دوست خود بپرسی که این روزها کدام محتوا پر طرفدار است. فقط کافیست Samsung TV Plus را تنظیم کرده و از آن مطلع شوید.
بررسی تلویزیون های کریستالی سامسونگ
این نام تلویزیون های کریستالی است که فقط به خاطر بازاریابی در نظر گرفته شده است. سامسونگ در 5 سال گذشته تلویزیون هایی با چنین صفحه نمایش هایی را تولید می کند تا این دستگاه ها را از تلویزیون های دیگر متمایز کند و ترندهای جدیدی را نشان دهد به همین خاطر چنین نامی اختراع شد.
از آنجا که تلویزیون ها را می توان با اجزایی که قبلا ساخته شده اند مونتاژ کرد؛ چنین تلویزیون هایی در سال 2020 کمی زودتر به فروش می رسند. بنابراین در آمریکای شمالی؛ چنین تلویزیون هایی برای پیش خرید در دسترس قرار گرفتند و فروش آنها از 1 مارس 2020 شروع شد.
کیفیت تلویزیون کریستالی سامسونگ
با توجه به اینکه سامسونگ اعلام کرده بود که تولید صفحه نمایش های LED را تا پایان سال 2020 ادامه خواهد داد و تولید صفحه نمایش های QD را با استفاده از عناصر OLED و مواد کوانتومی آغاز میکند؛ تلویزیون های کریستال UHD سامسونگ تلویزیون های مقرون به صرفه محسوب می شوند. همچنین این واقعیت که در سال های اخیر سامسونگ تا حدی از صفحه نمایش های تولیدکنندگان چینی در تلویزیون های LED خود استفاده می کند.
در مورد کیفیت این تلویزیون ها هم باید بدانید که تلویزیون های مقرون به صرفه با صفحه نمایشی که دارای کیفیت متوسط و پارامترهای فنی هستند همراه خواهند بود. این احتمال کاملا وجود دارد که سامسونگ با برون سپاری شروع به تولید تلویزیون های مقرون به صرفه کند.
تلویزیون کریستالی یا تلویزیون های کیولد؟
اگر شما در حال خرید تلویزیون جدید هستید و انتخاب های خود را به سامسونگ محدود کرده اید ممکن است که این سوال برای شما پیش بیاید که تلویزیون های کریستالی سامسونگ بهتر هستند یا تلویزیون های کیولد؟ برای پاسخ به این سوال باید Crystal UHD را با QLED مقایسه کنیم.
انتخاب تلویزیون مناسب میتواند کار سختی باشد چون بسیاری از ویژگی ها، انواع پنل ها؛ ترفندهای بازاریابی؛ فناوری ها و مشخصات برای بررسی وجود دارد.
طراجی تلویزیون کریستالی
درک تفاوت بین Crystal UHD و QLED می تواند شما را از اشتباه نجات دهد. این دو اصطلاح توسط سامسونگ طراحی شده است و در اکثر تلویزیون های سامسونگ یافت می شوند؛ سایر تولیدکنندگان تلویزیون شرایط بازاریابی خود را برای ویژگی ها و فناوری های مشابه ارائه می دهند.
در وهله اول، در حالی که Crystal UHD و QLED اغلب به عنوان ویژگی های خاصی تبلیغ می شوند، در واقع بسیار متفاوت از هم هستند (یکی از آنها ویژگی و دیگری فناوری است). این می تواند سردرگم کننده باشد؛ چون تولیدکنندگان این اصطلاحات را به عنوان ویژگی های مستقل تبلیغ میکنند.
Crystal UHD
UHD مخفف Ultra-High Definition است که به آن Ultra HD یا UHD نیز گفته می شود. به عبارت دیگر تلویزیون های UHD کریستالی یک صفحه نمایش LCD استاندارد اما با وضوح 4K یا بالاتر هستند. این بدان معناست که صفحه نمایش دارای 2160×3840 پیکسل است. Crystal UHD بیشتر توصیف کننده قابلیت های وضوح است تا یک ویژگی مستقل. در اصل این بدان معناست که تلویزیون با محتواهای 4K سازگار است.
سامسونگ اغلب تلویزیون های کریستالی خود را با پردازنده تصویر کریستال 4K به بازار عرضه می کند که همه محتواها را به زیبایی به 4K ارتقاءء می دهد. به خاطر داشته باشید که Crystal UHD یک فناوری پنل نیست و از فناوری LCD با بک لایت LED استفاده می کند.
Crystal UHD یا QLED کدام بهتر است؟
اگر مجبور باشید که بین تلویزیون های کریستالی یا QLED انتخاب داشته باشید ما تلویزیون فورکی کیولد را پیشنهاد می کنیم چون بسیار روشن تر است و از پوشش رنگی بهتری نسبت به تلویزیون های کریستالی سامسونگ بهره می برند. تنها استثنا این است که تلویزیون های کریستالی UHD سامسونگ دارای ویژگی های خاص دیگری هستند که در مدل های کیولد موجود نیست. اکثر افرادی که QLED 4K را خریداری می کنند از خرید خود راضی هستند.
تاریخ ارسال : 1403/03/02
از قدیم تا به امروز، قاب تلویزیون میهمان خانه بسیاری از ما بوده است. از حدود یک قرن پیش که تلویزیون های CRT با تصاویر سیاه و سفید به زندگیمان رنگ میداد تا جدیدترین نسل تلویزیون ها با صفحه نمایش IPS که رویای ما را بی نهایت شفاف و رنگی می کند
از قدیم تا به امروز، قاب تلویزیون میهمان خانه بسیاری از ما بوده است. از حدود یک قرن پیش که تلویزیون های CRT با تصاویر سیاه و سفید به زندگیمان رنگ میداد تا جدیدترین نسل تلویزیون ها با صفحه نمایش IPS که رویای ما را بی نهایت شفاف و رنگی می کند؛ شاید بگوییم امروز یکی از واجب ترین وسایل خریداری شده برای شروع یک زندگی رنگی، خرید تلویزیون با نمایشگر مناسب است.
صفحه نمایش چیست؟
تلویزیون از حدود یک قرن پیش وارد خانه های ما شد. آنچه باعث دیدن تصاویر به هم چسبیده سیاه و سفید در تلویزیون میشد، صفحه نمایش آن بود. اولین تکنولوژی صفحه نمایش تلویزیون، به صورت مکانیکی بود. یعنی مشاهده تصاویر به چرخش یک دیسک متکی بود. این نوع از تلویزیون های غول پیکر قدیمی، بسیار سنگین بودند و تصاویر سیاه و سفید را با کیفیتی بسیار پایین نمایش میدادند اما روی کیفیت سرگرمی بچه ها تاثیر بسزایی داشتند.
از آن روزها، مدت بسیار زیادی میگذرد. هم راستا با تغییر صفحه نمایش تلویزیون ها از سیاه و سفید به رنگی، ضخامت صفحه نمایش تلویزیون نیز کمتر شد. امروز تلویزیون های قدیمی از دور خارج شده اند و تلویزیون های با نمایشگر مناسب، از صفحه نمایشگر تخت تا نمایشگر منحنی و با کیفیت وارد بازار شده اند.
انواع نمایشگر تلویزیون و تکنولوژی صفحه نمایش
شاید در چند دهه گذشته خرید تلویزیون و انتخاب نمایشگر برتر کار سختی نبود؛ چرا که طرح و برند تلویزیون ها محدود بود و انتخاب ساده تر میشد. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ظهور نسل جدید انواع صفحه نمایش تلویزیون، انتخاب نمایشگر مناسب نیز سخت شده است.
انواع نمایشگر تلویزیون و تکنولوژی صفحه نمایش
با پیشرفت تکنولوژی انواع صفحه نمایش تلویزیون به بازار آمد که در کنار تکنولوژی نمایشگر، کیفیت بالاتری از تصویر را نیز ارائه داد. بطوری که امروزه علاوه بر دیدن بسیاری از فیلم و سریال ها با تلویزیون، از نمایشگر تلویزیون برای بازی و سرگرمی نیز استفاده می کنیم. نمایش بازی در نمایشگر تلویزیون، بصورت سه بعدی و با کیفیت بسیار بالا ما را از داشتن کامپیوتر جهت اجرای جدیدترین بازی ها نیز بی نیاز کرده اند.
در این مقاله، سعی داریم با مقایسه صفحه نمایش های مختلف تلویزیون، کاملترین راهنمای انتخاب نمایشگر تلویزیون را برای شما ارائه کنیم تا خرید صفحه نمایش مناسب را برای شما ساده تر کنیم.(بیشتر بخوانید: راهنمای کامل خرید تلویزیون)
تلویزیون CRT
قدیمی ترین انواع صفحه نمایش، تلویزیون CRT است. در تلویزیون های قدیمی و آنالوگ CRT، تصاویر در نتیجه تابش پرتوی کاتدی بر روی صفحه تصویر تولید می شدند که این فرآیند نیاز به لوله های کاتدی با فضایی نسبتا بزرگ داشت.
صفحه نمایش پلاسما
صفحه نمایش پلاسما، یا تلویزیون های پلاسما، که نسل پیشرفته تر تلویزیون های CRT هستند به عنوان قدیمیترین انواع صفحه نمایش تلویزیون نام برده می شوند. البته نمایشگر پلاسما هنوز هم محبوبیت دارد چرا که در مقایسه با صفحه نمایش LCD پرنور تر بوده و عمق رنگ مشکی آنها بیشتر است. نمایشگر پلاسما برای نمایش پیکسلها از سلولهای خاصی که دارای گازهای یونیزه یا پلاسما هستند، استفاده میکند.
نکته مثبت صفحه نمایش پلاسما که هنوز هم جز محبوب ترین تلویزیون ها است، رفرش ریت بالای این تلویزیونها است یعنی تصاویر با کمترین میزان پرش نمایش داده می شوند که برای تماشای صحنههای ورزشی و اکشن بسیار مناسب است. وضوح رنگ و کنتراست بالای تصاویر پلاسما، برای طرفداران تماشای فیلم های سینمایی، هنوز هم مناسب است. البته ضخامت زیاد، وزن بالا و مصرف انرژی بسیار زیاد و تولید گرما از معایب صفحه نمایش پلاسما بوده اند. این معایب باعث شد تا نسل تازه تری از صفحه نمایش تلویزیون ارائه شود که در ادامه به آن میپردازیم.
صفحه نمایش LCD
مشکل مصرف برق زیاد تلویزیون های پلاسما، باعث شد تا نسل جدید تلویزیون ها با صفحه نمایش LCD عرضه شود. LCD مخفف Liquid Crystal Display به معنای صفحه نمایش کریستال مایع است. البته زمان زیادی از ساخت این سری از تلویزیون ها نمیگذرد و صفحه نمایش LCD اولین بار در دههی ۱۹۶۰ میلادی تولید شده است. صفحه نمایش LCD با توجه به مصرف برق کمتر نسبت به نمایشگر پلاسما، در بسیاری از خانواده ها محبوب بود و با قیمت مناسب تری نیز در بازارهای جهانی به فروش می رسید.
فناوری به کار رفته در نمایشگر LCD، موجب نازک تر شدن و سبک شدن وزن تلویزیون LCD نسبت به نسل های قبل تر آن شد. البته از صفحه نمایش LCD نه تنها در تلویزیون، بلکه در انواع دستگاه های دیجیتال ازجمله رایانهها، ساعتها و تلفنهای هوشمند استفاده شد. تصاویر نمایشگر LCD از تابش نور سفید لامپ فلورسنت تولید می شود که این لامپ در پشت تلویزیون قرار داشت. سپس نور به لایه های کریستال تابیده و در نهایت رنگ های تصاویر تولید و نمایش داده میشد.
اما برسیم به مشکلات صفحه نمایش های LCD، که موجب شد این نمایشگر نیز محبوبیت خود را از دست بدهد. صفحه نمایش LCD رنگ مشکی را به درستی نمایش نمیداد. یعنی عمق رنگ مشکی با نمایشگر LCD به وضوح قابل رویت نبود؛ به بیان دیگر، دیدن تصاویر در محیط هایی با نور بالا و فضای باز سخت میشد.
در کنار صفحه نمایش تخت و سبک نمایشگر LCD که از مزایای این صفحه نمایش بود، زاویه دید محدود، پیکسل مرده و گیرکرده، کنتراست کمتر و مصرف انرژی بیشتر نسبت به سایر تکنولوژیهای ساخت صفحهنمایش از معایب نمایشگر های LCD بود.
صفحه نمایش LED
یکی از انواع صفحه نمایش مناسب که هنوز هم طرفداران بسیاری دارد صفحه نمایش LED میباشد. نمایشگر LED، بعد از نمایشگر LCD به بازار آمد. LED که مخفف Light-Emitting Diode به معنای تکنولوژی پیشرفته دیودهای نوری است با پیشرفت تکنولوژی و استفاده مداوم LED رشد بسیار بالایی پیدا کرد و علت این امر، بازدهی بالا، مصرف انرژی کمتر نسبت به نسل های قدیمی تر و طول عمر مناسب پنل LED بود.
ار قابلیت های صفحه نمایش LED نسبت به نمایشگر LCD که باعث شده است طرفداران بسیاری پیدا کند این است که:
پنل LED قابلیت نشان دادن نورهای تیره یا بخشهای تاریک را دارد.
کیفیت تصاویر خروجی در نمایشگر LED بیشتر از LCD است.
پنل LED طول عمر بیشتری نسبت به پنل LCD دارد.
صفحه نمایش LED هیچگونه آسیبی به چشمها نمیرسانند.
از پنل LED به عنوان چراغ در صنایع، منازل و خودروسازی استفاده می شود.
اما از معایب نمایشگر LED نیز می توان به طول عمر محدود و کاهش نور آن به مرور زمان اشاره کرد.
صفحه نمایش OLED
برخی صفحه نمایش OLED که مخفف Organic Light Emitting Diode است را نسل پیشرفته نمایشگر LED می دانند و برخی دیگر این نظریه را قبول ندارند. با تکنولوژی صفحه نمایش OLED امکان تولید تلویزیون منحنی فراهم شده است و هر روز تلویزیون های ظریف تر و دارای انحنای بیشتری تولید می شود هرچند هزینه نسبتاً بالاتر آن نسبت به سایر صفحه نمایش ها از معایب پنل OLED است.
به هر حال در نمایشگر OLED که به معنای دیود ساطع کننده نور آلی است، نور به صورت جداگانه توسط هر پیکسل تولید می شود. در پنل OLED بر خلاف پنل LCD، نور توسط هر پیکل به صورت مجزا تولید می شود که با همین ویژگی موجب افزایش دید در شرایط نوری زیادی می شود. در پنل OLED از لایهای از مواد ارگانیک بین دیود ها استفاده می شود که موجب ایجاد شبکه ای منفعل خواهد شد.
نمایشگر OLED که در حقیقت نسل پیشرفته تر صفحه نمایش LED است، دارای لایه هایی از برخی مواد ارگانیک هستند که اطراف الکترودها قرار دارند. این ساختار مواد ارگانیک، باعث مصرف بهینه انرژی و کیفیت بالای تصویر در نمایشگر OLED می شود. علت نامگذاری این پنل ها نیز به دلیل استفاده از لایههای کربنی است که جایگزین سیلیکون و گالیوم بهکار برده شده در نمایشگر LED شده است.
از جمله مزایای دیگر پنل OLED، در مقایسه با نمایشگر LCD و یا نمایشگر LED، وضوح رنگ، کنتراست تصویر، میزان روشنایی و یا نمایش بخش های سیاه و تاریک تصاویر است.
صفحه نمایش AMOLED
نسخه بهبود یافته پنل OLED، صفحه نمایش AMOLED است که برتری های زیادی نسبت به پنل OLED دارد. کیفیت بالای تصاویر و مصرف انرژی کمتر نسبت به سایر نمایشگرها از مزایای خرید صفحه نمایش AMOLED است . باید گفت دلیل نمایش تصاویر با کیفیت در پنل امولد برخوردار بودن این پنل از شبکه فعالی از پیکسلها است که حداقل از دو لایه نازک ترانزیستور برخوردارند.
صفحهنمایش QLED
در نهایت به جدیدترین نسل صفحه نمایش تلویزیون به نام QLED می رسیم که صفحه نمایش QLED مبتنی بر فناوری نقطه کوانتوم است. تکنولوژی کوانتوم دات نوعی ساختار مولکولی است که در ابعاد بسیار کوچک در حد نانو از سیلیکون های نیمه رسانا تولید شده که بازتاب نور این ذرات بسیار زیاد و دقیق است.
از جمله ویژگی های بارز پنل QLED، کیفیت تصویر فوق العاده بالا، بالا بودن میزان دقت رنگها و همچنین کنتراست بسیار بالا است. اما از معایب این صفحه نمایش نیز، هزینه بالاتر آن نسبت به پنل LED و نسل های جدیدتر است. همچنین زاویه دید QLED از OLED کمتر است.
مقایسه انواع صفحه نمایش تلویزیون
در مقاله راهنمای انتخاب نمایشگر، پس از بررسی کامل انواع صفحه نمایش تلویزیون و معرفی ویژگی ها، مزایای و معایب نمایشگرها، سعی داریم مقایسه اجمالی بین انواع صفحه نمایش تلویزیون داشته باشیم؛ مقایسه صفحه نمایش ها به شما در خرید صفحه نمایش مناسب کمک خواهد کرد.
مقایسه تلویزیون پلاسما و صفحه نمایش LED
گفتیم که صفحه نمایش پلاسما وضوح رنگ و کنتراست بالای تصاویر دارد اما در مقابل شاید بتوان از معایب صفحه نمایش LED کنتراست کمتر تصویر نسبت به پلاسما را نام برد.
مقایسه پنل LCD و پنل LED
اگر بخواهیم دو پنل LCD و LED را مقایسه کنیم باید بگوییم صفحه نمایش LED همان صفحه نمایش LCD است با این تفاوت که برای نوردهی به جای نور فلورسنت از لامپهای LED بسیار کوچک استفاده میکند؛ یعنی در نمایشگر LED، از تعداد زیادی LED در سراسر این پنل استفاده شده است که بعد از عبور نور از فیلترهای رنگی، شاهد تولید تصویر در آن هستیم.
از مزایای صفحه نمایش LED نسبت به نسل های قبل تر خود یعنی نمایشگر LCD، میتوان به مصرف برق کمتر، تولید حرارت کمتر، وزن کمتر و قابلیت حمل و جابجایی آسان تر اشاره کرد.
مقایسه پنل LCD و پنل LED
مقایسه پنل IPS و پنل LCD
در اینجا لازم است توضیحات اجمالی در مورد صفحه نمایش IPS بدهیم. تکنولوژی IPS یا In- Plane Switching ، روش جدیدی برای افزایش کیفیت رنگ و زاویه دید و همچنین سرعت و ثبات پاسخگویی نمایشگر است که تدریجاً جایگزین تکنولوژی TN یا Twisted Nematic شده است.
پنل IPS در واقع کیفیت LCD ها را ارتقا داده است. یعنی پنل IPS مثل تکنولوژی به کار رفته در تلویزیون سری 8 ایکس ویژن دارای زاویه دید بسیار بالایی است و تصاوير را با محدوده گسترده تری از رنگها و روشنايی بیشتر نمايش می دهد. صفحه نمایش IPS نسبت به صفحه نمايش TN، محدوده گسترده تری از زاويه دید را ارائه می دهد.
مقایسه پنل ips و پنل LCD
راهنمای انتخاب نمایشگر مناسب
تا اینجا سعی کردیم با ارائه اطلاعات کامل از انواع صفحه نمایش تلویزیون، راهنمای انتخاب نمایشگر مناسب برای شما باشیم. اما دقت داشته باشید که برای انتخاب نمایشگر مناسب باید چندین مورد را لحاظ کنید:
میزان بودجه ای که میخواهید به خرید نمایشگر تلویزیون اختصاص دهید در خرید صفحه نمایش بسیار اهمیت دارد.
متراز منزل شما در خرید نمایشگر مناسب و انتخاب سایز تلویزیون تاثیرگذار است.
زاویه دیدی مد نظر شما و کیفیت تصویر مورد انتظارتان در خرید صفحه نمایش اثرگذار است.
میزان مصرف برق و عمر دستگاه نیز از جمله مواردی است که باید در خرید صفحه نمایش مناسب، مدنظر قرار داد.
بهترین نمایشگر کدام است؟
تلویزیون های موجود در بازار ایران عمدتاً از نوع نمایشگر LED و نمایشگر تلویزیون هوشمند هستند. تلویزیون های هوشمند و تلویزیون های LED در سایز های مختلف به فروش می رسند. شما برای انتخاب نمایشگر مناسب و خرید صفحه نمایش با کیفیت، باید اولویت های خود را دسته بندی کنید. مثلا اگر میخواهید از نظر کیفیت تصویر، بهترین صفحه نمایش تلویزیون را انتخاب کنید باید انواع کیفیت تصویر تلویزیون را بشناسید و بر اساس آن اقدام به خرید صفحه نمایش کنید.
بهترین نمایشگر کدام است؟
این را نیز اضافه کنیم که کیفیت تصویر به رزولوشن بستگی دارد که بصورت عدد بیان می شود. این عدد نشان دهنده تعداد پیکسلهای به کار رفته در تلویزیون است و هر چه قدر بیشتر باشد نشان دهنده کیفیت بالای تلویزیون است. بهعنوانمثال تلویزیون FHD دارای ۱۹۲۰*۱۰۸۰ پیکسل است. یا وضوح تصویر و رزولوشن تلویزیون 4K هوشمند وضوح 3840*2160 پیکسلی را در اختیار شما قرار میدهند.
طبیعی است که به نسبت با بالا رفتن پیکسل های تلویزیون قیمت آن نیز افزایش مییابد و شما باید در انتخاب صفحه نمایش مناسب، گزینه قیمت آن را نیز مدنظر قرار دهید.
همچنین بخوانید: تفاوت تلویزیونهای QLED، OLED و LED و بررسی ویژگیهای آنها
تکنولوژیهای مختلف نمایش تصویر در تلویزیون
به طور کلی مهمترین ویژگی برای انتخاب یک تلویزیون مناسب، کیفیت تصویر نمایشگر آن است. اگر به دنبال خرید تلویزیون هستید، آشنایی با تکنولوژیهای کیفیت تصویر ضروری است. فناوریهای مربوط به تصویر تلویزیون تنوع بالایی دارند و آشنایی با هر کدام برای خرید تلویزیون متناسب با نیازتان به شما کمک میکند. این تکنولوژیها و انواع صفحه نمایش تلویزیون شامل موارد زیر میشود:
Ultra HD 4K
وضوح تصویر Ultra HD 4K قابلیتی است که با وجود آن میتوان کیفیتی بینظیر را در تماشای تصاویر تجربه کرد. این فناوری توانسته است دنیای مجازی را بیش از همیشه به دنیای واقعی نزدیک کند. وضوح تصویر در این تلویزیونها با بیش از 8 میلیون پیکسل، با کیفیتترین تصاویر و فیلمهای روز جهان را پشتیبانی میکند.
QLED
تکنولوژی QLED، رنگهای بسیار زنده و واقعی را با دقت فوقالعاده ایجاد میکند. فناوری QLED درواقع نانوکریستالهای نیمه رسانا و بسیار کوچک هستند که با عبور نور از لایههای دارای نقطه کوانتومی، واقعیترین رنگها را با بیشترین خلوص تولید میکند. این رنگها باعث میشوند تا تصاویر و ویدئوها به گونهای واقعی و طبیعی دیده شوند.
HDR10
تکنولوژی HDR10 با افزایش نقاط روشن به صورت روشنتر و نقاط تاریک به صورت تیرهتر، عمق تصاویر را افزایش میدهد و منجر میشود تا طیف وسیعتری از رنگها را به صورت طبیعی و زنده در این قاب دیده شوند.
3 کاربرد مهم فناوری HDR در تلویزیون عبارتند از:
وجود دامنه دینامیکی بیشتر بین نقاط تاریک و روشن تصویر
ایجاد بازه رنگی و روشنایی بیشتر در نتیجه نمایش دقیق دامنه نور موجود در صحنههای طبیعی
ارائه تصویری واضحتر و نزدیکتر به واقعیت
IPS
پنل IPS زاویه دید وسیعی را ارائه میدهد. به این معنی که حتی اگر از کنار صفحه نگاه کنید، تصاویر با کیفیت خوبی مشاهده میشوند و دیگر مهم نیست کدام زاویه را برای تماشای تلویزیون انتخاب میکنید. درواقع این امکان را ایجاد میکند که از هر زاویهای به صفحه نمایش نگاه کنید، نمایشگر کیفیت خود را حفظ کند و نور فضای اطراف روی تصویر تاثیر منفی نگذارد.
MEMC
فناوری MEMC لرزش حرکتها و سایهها را به سطحی که چشم انسان قادر به درک آن باشد، کاهش داده و حرکتهای سریع را واقعیتر جلوه میدهد. همچنین با حذف لرزشهای تصویر از سو سو زدن صفحه نمایش هنگام پخش تصاویر سریع جلوگیری میکند، بنابراین تصاویر را روان و طبیعی به نمایش خواهد گذاشت.
Full HD
تلویزیونهای Full HD تصویری با کیفیت در قاب خود ارائه میدهند. وضوح تصویر در این تلویزیونها با بیش از 2 میلیون پیکسل، جزئیات را با کیفیت بیشتری نسبت به نسل قبلی خود به نمایش میگذارند.
خرید صفحه نمایش مناسب شما
امیدواریم مطالعه مقاله راهنمای انتخاب نمایشگر به شما در انتخاب صفحه نمایش مناسب کمک کرده باشد. در نهایت این نکته را فراموش نکنید که با وجود انبوه تلویزیون های خارجی و داخلی، انتخاب نمایشگر مناسب می تواند به میزان بودجه برای خرید تلویزیون ، برآورده کردن نیاز های شما، اندازه و کیفیت پنل تصویر بستگی داشته باشد.
تاریخ ارسال : 1403/03/02
اگر کمی با تاریخچه نمایشگرها آشنا باشید، بی شک کلمه CRT زیاده شنیده اید. نمایشگرهای نوع اول که بهعنوان لامپهای اشعه کاتدی یا CRT شناخته میشوند، بیش از صدسال پیش وارد بازار شدند. این فناوری از یک تفنگ نوری به نام CRT استفاده میکند،
اگر کمی با تاریخچه نمایشگرها آشنا باشید، بی شک کلمه CRT زیاده شنیده اید. نمایشگرهای نوع اول که بهعنوان لامپهای اشعه کاتدی یا CRT شناخته میشوند، بیش از صدسال پیش وارد بازار شدند. این فناوری از یک تفنگ نوری به نام CRT استفاده میکند، که از آن برای پرتاب الکترونهای سه رنگ آبی، قرمز و زرد به سطح فسفورهای سطح نمایشگر به منظور ایجاد پیکسلهای رنگی استفاده میشود. برای ایجاد تصویر، این تفنگ خط به خط تمام پیکسلهای نمایشگر را با سرعت بالا روشن میکند. از مشکلات اساسی این نمایشگرها میتوان به ابعاد بزرگ و وزن زیاد آنها اشاره کرد. مصرف بالای انرژی و تولید حرارت زیاد از جمله عیوبی هستند که موجب شدند دانشمندان به دنبال فناوریهای جدیدی برای تلویزیونها و نمایشگرها بگردند.
بعد از CRT، تلویزیونهای پلاسما روانه بازار شدهاند که نسبت به نسخههای قبلی، پیشرفت چشمگیری داشت. برای آشنایی بیشتر شما، در این مقاله قصد داریم علاوه بر بررسی کامل تکنولوژی CRT، بهعنوان یکی از قدیمیترین تکنولوژیهای نمایشگرهای قدیمی، تفاوت انواع نمایشگرها را از CRT تا OLED بیان کنیم.
تاریخچهای از نمایشگرها و تکنولوژی CRT
دستگاههای تلویزیونی که در دههٔ 1920 میلادی با بهرهگیری از تکنولوژی CRT گره خوردند، پس از انقضای جنگ جهانی دوم به یک پدیدهٔ پرطرفدار در میان مصرفکنندگان تبدیل شدند. افزودن عنصر رنگ به تلویزیون، از سال 1953 به بعد، بهگونهای موجب افزایش محبوبیت تلویزیونها در دههٔ 1960 گردید، و آنتنهای خارجی بهعنوان ویژگی مشترک خانههای حومهٔ هر شهر تبدیل شدند. در دههٔ 1970، تلویزیونها بهعنوان یک بخش از دستگاههای ضبط مانند بتاماکس، VHS، و در دنیای معاصر، DVD تجهیز شدند.
همچنین از اوایل دههٔ 1980، تلویزیون بهعنوان یک نمایشگر برای کامپیوترهای خانگی (مانند Timex Sinclair 1000) و کنسولهای بازی ویدئویی اختصاصی (مانند Atari) استفاده میشد. در اوایل دههٔ 2010، تلویزیونهای صفحهٔ تخت با بهرهگیری از تکنولوژی نمایشگرهای کریستال مایع (LCD)، بهویژه نسخههایی با نور پسزمینه LED، به طور قابلتوجهی نمایشگرهای CRT و دیگر تکنولوژیهای نمایشگر را جایگزین کردند. تلویزیونهای صفحهٔ تخت مدرن به طور عمده توانایی نمایش با کیفیتهای بالا مانند FULL HD، 4K، و حتی 8K را دارا هستند و همچنین میتوانند محتوا را از طریق درگاه USB پخش نمایند.
تکنولوژی CRT
تلویزیون پلاسما، نسخه جدیدتر بعد از تکنولوژی CRT
همه ما میدانیم که تلویزیونهای پلاسما در سالهای گذشته نقش بسیار مهمی در خانههای ایرانی ایفا میکردند. پس از آن، تلویزیونهای LCD و LED وارد بازار شدند. در حال حاضر، تلویزیونهای جدید OLED و QLED نیز وارد برخی خانهها شدهاند، اما اکثر مردم از تلویزیونهای LED استفاده میکنند، چرا که تلویزیونهای QLED و OLED از قیمت بالایی برخوردارند. اگر بخواهیم برگردیم به مبحث اصلی، یعنی تلویزیونهای پلاسما، باید گفت که تنوع بسیار در انواع تلویزیونها باعث شده تا تلویزیونهای پلاسما بهتدریج از صحنه تلویزیون خارج شوند. بااینحال، تلویزیونهای پلاسما ویژگیهای منحصربهفردی داشتند که هنوز هم در ذهن مردم جامانده است.
تکنولوژی پلاسما بهعنوان یکی از قدیمیترین فرمهای صفحهنمایش تلویزیون، از سلولهای خاصی استفاده میکند که حاوی گازهای یونیزه یا پلاسما هستند تا پیکسلها را نمایش دهد. نکته جالب در مورد پنلهای پلاسما این است که آنها به مقایسه با پنلهای LCD روشنتر هستند و حتی عمق رنگ مشکی آنها بیشتر است. از ویژگیهای مثبت دیگر پنلهای پلاسما میتوان به ابعاد بزرگ آنها و نرخ رفرش بالای این نوع تلویزیونها اشاره کرد که باعث میشد تا تصاویر با کمترین پرشی نمایش داده شوند. به همین دلیل، تلویزیونهای پلاسما هنوز هم بهترین گزینه برای تماشای صحنههای ورزشی و اکشن هستند. بااینحال، نباید معایب این نوع تلویزیونها را نادیده بگیریم؛ بهطورکلی، ضخامت بالا، وزن زیاد و مصرف انرژی بسیار زیاد از مشکلات تلویزیونهای پلاسما بودند.
نمایشگر LED
یکی از انواع پرکاربرد تلویزیون در دنیای امروز، صفحهنمایش LED است. این نوع تلویزیون با استفاده از تکنولوژی LED، نسبت به دیگر رقبا، ویژگیهای منحصربهفردی دارد. صفحهنمایش LED در واقع، نسخه پیشرفتهتر و بهینهتری از صفحهنمایش LCD محسوب میشود.
تفاوت اساسی میان تلویزیونهای LCD و LED در نوردهی است. درحالیکه تلویزیونهای LCD از لامپهای فلورسنت برای ایجاد نور استفاده میکنند، تلویزیونهای LED از لامپهای LED کوچکتر و بسیار مؤثرتری بهره میبرند. این لامپهای LED به اندازهٔ بسیار زیادی در سراسر صفحهنمایش قرار میگیرند و پس از عبور نور از فیلترهای رنگی، تصویر با کیفیتی بینظیر ایجاد میشود.
مزایای تلویزیونهای LED بیشمارند و به همین دلیل، مصرفکنندگان بیشتر به سمت این نوع تلویزیونها جلب میشوند. از جمله این مزایا میتوان به کیفیت بالای تصاویر تولیدی و طول عمر بسیار بیشتر این پنلها نسبت به تلویزیونهای LCD اشاره کرد. همچنین، تلویزیونهای LED در مصرف انرژی نیز بهینهتر عمل میکنند و از نظر انتقال تصاویر، پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند. بهطورکلی، صفحهنمایش LED با ترکیب فناوری LED و LCD، انتخابی عالی برای تجربه تماشای تلویزیون باکیفیت و عملکرد برتر است.
صفحه نمایش LCD
اکنون که با تکنولوژی CRT آشنا شدهایم، برای اینکه درک بهتری از تفاوت نمایشگرهایی که بعدازاین تکنولوژی پا به عرصه گذاشتهاند داشته باشیم، الزامی است هر یک از نمایشگرها را مورد بررسی قرار دهیم. بعد از LED، اکنون نوبت به بررسی نمایشگر LCD است. در این خصوص باید گفت صفحهنمایش LCD بهعنوان یکی از پنلهای اساسی در تجهیزات متعدد، از جمله تلویزیونها، استفادههای گستردهای دارد و در دستگاههای مختلف نیز کاربرد دارد. اختصار LCD به معنای Liquid Crystal Display به معنای صفحهنمایش کریستال مایع است. در واقع، در نمایشگرهای LCD، الکتریسیته باعث فعالشدن کریستالهای مایع میشود و با چرخش این کریستالها، ما شاهد عبور نور و تولید رنگهای مختلف در صفحهنمایش LCD هستیم.
یکی از مشکلات اساسی که باعث شده تا تلویزیونهای LCD بهنوعی به زبالهدان تاریخ تلویزیونها تبدیل شوند، مشکل نمایش صحیح رنگ مشکی بوده است. به همین دلیل، کاربران تلویزیونهای LCD هیچگاه تجربه عمق و وضوح رنگ مشکی را بهخوبی در این نوع تلویزیونها نداشتهاند. این ایراد باعث شده تا این نوع تلویزیونها در مقایسه با رقبا به مشکلاتی برخورد کنند و نیاز به توسعه و بهبود مداوم داشته باشند.
ظهور تکنولوژی OLED
OLEDیک اختصار برای “دیود ساطعکننده نور آلی” است و دارای ویژگیهای بینظیری است. این فناوری قادر به تولید نور و رنگ از یک دیود نور است و به همین دلیل تلویزیونهای OLED نیازی به نور پسزمینه جداگانه ندارند. هر پیکسل در این نوع صفحهنمایش یک منبع رنگ و نور است. برخی از مزایای بینظیر صفحههای OLED این است که بسیار نازک و انعطافپذیر هستند. اما بزرگترین مزیت آنها در مقایسه با تلویزیونهای LED این است که هر پیکسل توانایی دریافت و نمایش درخشندگی و قدرت خاص خود را دارد. وقتی روشن است، بهوضوح دیده میشود و وقتی خاموش است، هیچ نوری از آن منتشر نمیشود و تماماً سیاه است. به همین دلیل، در این نوع تلویزیونها تفاوتهای کنتراست بینهایتی را تجربه میکنیم.
در حال حاضر، LG Display تنها شرکت تولیدکننده پنلهای OLED برای تلویزیونها است. سونی هم توافقنامهای با الجی دارد که به او اجازه میدهد پنلهای OLED الجی را در تلویزیونهای خود استفاده کند، که همین مسئله نیز سبب شده تا قیمت تلویزیون سونی نسبت به دیگر محصولات موجود در بازار کمی متفاوت باشد. اما از معایب این نوع تلویزیونها میتوان بهاحتمال سوختگی دائم (Burn-In) پیکسلها اشاره کرد که این مشکل زمانی که به کاربر به طور مداوم یک نوع محتوا را نمایش میدهد، بیشتر از تلویزیونهای LED به وقوع میپیوندد و ممکن است بهصورت هالهای دائمی در بخشهای خاصی از صفحهنمایش ظاهر شود. ناگفته نماند که اخیراً سامسونگ نیز اعلام کرده است که در حال ساخت یک نوع پنل جدید به نام QD-OLED است که از ترکیب دو فناوری کیولد و OLED بهره میبرد.
تکنولوژی CRT
نمایشگر QLED
یکی دیگر از جدیدترین نسلهای صفحهنمایش تلویزیون، صفحهنمایش QLED است که تکنولوژی بسیار پیشرفتهای به نام “کوانتوم دات” را بهره میبرد. این تکنولوژی از یک ساختار مولکولی به نام کوانتوم دات استفاده میکند که به ابعاد بسیار کوچک در حد نانو از سیلیکونهای نیمهرسانا تولید میشود. یکی از ویژگیهای بارز این کوانتوم داتها این است که نور را با بازتاب بسیار زیاد و دقیقی انعکاس میدهند. بهعبارتدیگر، این ذرات نوری بسیار کیفیتی ایجاد میکنند که در پنل QLED بسیار برتر است.
علاوه بر این ویژگی، پنلهای QLED دارای دقت بالایی در نمایش رنگها هستند که این به معنای این است که توانایی نمایش رنگهای دقیق و واقعی را دارند. همچنین، کنتراست بسیار بالایی دارند که این امر به تفکیک بیشتر بین مناطق تاریک و روشن تصاویر کمک میکند.
باتوجهبه این ویژگیهای منحصربهفرد، پنلهای QLED بهعنوان یکی از پیشروهای جدید در تکنولوژی تلویزیون شناخته میشوند و تجربهای بینظیر از تماشای تلویزیون باکیفیت و واقعیت را ارائه میدهند.
تکنولوژی CRT
صفحه نمایش AMOLED
صفحهنمایش AMOLED یک نسل جدید از تکنولوژیهای حرفهای در دنیای تلویزیون است که در واقع بهبودیافتهای از تکنولوژی OLED میباشد. به همین دلیل از برتریهای بسیاری نسبت به پنلهای OLED برخوردار است. از جمله دلایلی که تصاویر بسیار با کیفیتی در پنلهای AMOLED نمایش داده میشود، وجود یک شبکه فعال از پیکسلها است که حداقل از دولایه نازک ترانزیستور برخوردارند.
همچنین، کیفیت بالای تصاویر در پنلهای AMOLED تنها یکی از ویژگیهای مثبت این نوع پنلها نیست؛ یکی از مزایای اساسی دیگر این نوع پنلها، مصرف انرژی کمتر نسبت به سایر پنلهای تلویزیون است. بهعبارتدیگر، کاربرانی که به دنبال خرید تلویزیونهای AMOLED میروند، با یک تلویزیون روبهرشد و پیشرفت در کیفیت نمایش تصاویر مواجه میشوند که بهسادگی با تلویزیونهای دیگر قابلمقایسه نیست و همچنین مصرف انرژی آن نیز به طرز چشمگیری کمتر است.
تاریخ ارسال : 1403/03/02
گسترهی رنگی و حجم رنگها در کدام پنل بهتر است؟ بگذارید این بخش را از پایه توضیح دهیم. برای سنجیدن این که یک پنل تا چه حد میتواند رنگهای مختلف را نمایش دهد از بحث پوشش فضای رنگی استفاده میشود.
گسترهی رنگی و حجم رنگها در کدام پنل بهتر است؟
بگذارید این بخش را از پایه توضیح دهیم. برای سنجیدن این که یک پنل تا چه حد میتواند رنگهای مختلف را نمایش دهد از بحث پوشش فضای رنگی استفاده میشود. فضای پایهای sRGB نام دارد و یک نمایشگر معقول باید بتواند بیشتر از 90 درصد این فضای رنگی را پوشش دهد. فضای رنگ بعدی DCI-P3 است که تنها نمایشگرهای خوب میتوانند بیشتر از 90 یا 95 درصد از آن را پوشش دهند. فضای رنگی آخر هم Adobe sRGB نام دارد که نمایشگرهای بسیار خوب میتوانند بالای 90 درصد از این فضای رنگی را پوشش دهند.
گسترهی رنگی و حجم رنگها در کدام پنل بهتر است؟
به سراغ بحث پنلهای تلویزیون برویم و ببینم OLED، QLED و LED از نظر پوشش فضاهای رنگی به چه صورتی عمل میکنند. بهطور کلی بسیار دشوار است که بخواهیم بگوییم کدام فناوری برنده است؛ چرا که مقایسه تا حد زیادی به برند سازنده برمیگردد تا فناوری ساخت پنل. یعنی ممکن است مثلا ال جی تلویزیونی تولید کند که نسبت به سامسونگ با فناوری یکسان پوشش رنگی بهتری داشته باشد.
اکثر تلویزیونهای OLED بازار که برند خوبی داشته باشند حدود 98 درصد از پوشش رنگی DCI-P3 را پوشش میدهند. این درصد برای پنل QLED حدود 99 درصد است و این یعنی تقریبا دو پنل عملکرد یکسانی دارند. در زمینه دقت رنگ نیز هر دو بسیار عالی عمل میکنند ولی با اختلاف جزئی برتری با QLED است (اختلافی که در عمل مشاهده نمیشود).
زاویه دید کدام پنل بهتر است؟
همان طور که در بالاتر عنوان کردیم پیکسلهای پنل OLED به صورت مجزا فعالیت میکنند و همین موضوع باعث میشود زمانی که از کنارها به این نوع تلویزیون نگاه میکنید هیچ کاهش کیفیتی اتفاق نیفتد و دید از کنارهها دقیقا مانند دید از روبرو باشد.
تلویزیونهای LED/QLED با نوع VA زاویهی دید کمی دارند و اگر شما از کنارهها به این نوع تلویزیون نگاه کنید قطعا متوجه تیرهتر شدن محتوا نسبت به دید از روبرو خواهید شد. البته این به معنای غیر قابل استفاده بودن تلویزیون از کنارهها نیست اما به نوعی میتوان گفت در دید از کنارهها کیفیت کمی کاهش پیدا میکند.
زاویه دید کدام پنل بهتر است؟
پنلهای IPS زاویهی دید بسیار وسیعتری نسبت به VA دارند اما همان طور که اشاره کردیم اکثر شرکتهای سازنده از پنلهای VA برای تلویزیونهای خود استفاده میکنند تا کنتراست افزایش پیدا کند و کیفیت بیشتر باشد.
در نهایت از نظر زاویه دید باید بگوییم که در رتبهی آخر پنل LED قرار میگیرد و رتبهی دوم نیز به پنل QLED اختصاص مییابد که از زاویهی دید بهتری نسبت به پنل LED بهره میبرد. البته باید گفت که زاویهی دید هیچ کدام از این پنلها حتی نزدیک به OLED هم نیست.
پس اگر بهترین زاویهی دید ممکن را میخواهید و قرار است در اتاق نشیمن شما افراد زیادی با زاویه دیدهای مختلف به تماشای تلویزیون بنشینند بهتر است که تلویزیون OLED خریداری کنید. در نهایت پس برندهی این قسمت پنل OLED است.
سرعت تغییر تصویر یا موشن بلور کدام پنل بهتر است؟
به مدت زمانی که طول میکشد تا تلویزیون بتواند از نمایش یک رنگ به سراغ نمایش رنگ دیگر برود Response time میگویند. هر چه این تایم کمتر باشد یعنی تلویزیون سریعتر میتواند بین دو رنگ جابجا شود و شما تار شدگی کمتری مشاهده میکنید.
بدترین عملکرد را در این زمینه تلویزیون LED دارد و حدود ۴ میلی ثانیه زمان نیاز است تا این پنل از رنگی به رنگ دیگر جابجا شود. در پنلهای QLED این عدد کمی بهبود پیدا کرده و به ۳.۵ میلی ثانیه میرسد.
سرعت تغییر تصویر یا موشن بلور کدام پنل بهتر است؟
همان طور که احتمالا میتوانید حدس بزنید چون پیسکلهای پنل OLED به طور مجزا فعالیت میکنند پس در سریعترین حالت ممکن میتوانند به صورت تکی بین دو رنگ جابجا شوند و به همین دلیل این تایم برای پنل OLED تنها ۰.۲ میلی ثانیه است، یعنی حدود ۲۰ برابر بهتر از تلویزیونهای LED.
پس در تلویزیونهای OLED تارشدگی تصویر به مراتب کمتر است و شما حس روانتری حین تماشای محتوا دارید و با اختلاف باید برندهی این بخش را پنل OLED اعلام کنیم.
قیمت و دسترسی کدام پنل بهتر است؟
در حال حاضر بیشتر تلویزیونهای موجود در بازار LED هستند و همین موضوع باعث میشود دسترسی به آنها بیشتر از دو پنل دیگر باشد. این پنل ارزانترین پنل موجود است و اگر قیمت برای شما اهمیت دارد حتما به سراغ خرید پنل LED بروید.
در مرحله بعد پنل QLED قرار میگیرد که قیمت بیشتری نسبت به پنل LED داشته اما همچنان ارزانتر از پنل OLED است. در نهایت هم بهترین و باکیفیتترین و همچنین گرانترین پنل OLED است.
پس اگر قیمت برای شما اهمیت زیادی ندارد بدون هیچ شکی به سراغ خرید تلویزیون OLED بروید. البته طبق گفتههای بالا باید در نظر بگیرید که با توجه به نیازهای شما کدام پنل بهترین عملکرد را داراست.
تاریخ ارسال : 1403/03/02
خرید یک تلویزیون در گام اول ممکن است بسیار ساده به نظر برسد اما زمانی که در دنیای این محصول و فناوریهای جدید موجود وارد شوید متوجه خواهید شد که انتخاب یک مدل تلویزیون چندان هم ساده نیست و نیاز به کسب اطلاعات زیادی دارد.
خرید یک تلویزیون در گام اول ممکن است بسیار ساده به نظر برسد اما زمانی که در دنیای این محصول و فناوریهای جدید موجود وارد شوید متوجه خواهید شد که انتخاب یک مدل تلویزیون چندان هم ساده نیست و نیاز به کسب اطلاعات زیادی دارد. در مطلب راهنمای جامع خرید تلویزیون در تکنولایف به طور کامل و مفصل برای شما توضیح دادهایم که در خرید تلویزیون باید به چه نکاتی توجه کنید و با توجه به بودجه مورد نظر شما کدام کیفیت یا کدام نوع پنل بیشترین ارزش خرید را دارد. در این مطلب اما میخواهیم بیش از هر نکتهی دیگری به سه نوع پنل موجود در بازار یعنی تلویزیون OLED ،QLED و LED بپردازیم و پس از توضیح هر کدام به طور کامل هر سه را با هم مقایسه کرده و مشخص کنیم که برتری هر پنل در چه بخشی است.
اگر قصد دارید تلویزیون خریداری کنید در گام اول حتما پیشنهاد میکنیم مطلب راهنمای خرید تلویزیون در بالا را مطالعه کرده و سپس این مقاله را بخوانید تا به طور کامل به انواع پنل آشنا شوید و بدانید که کدامیک بهترین کارایی را با توجه به نیازهای شما دارد.
پنلهای LED
فناوری LED در واقع همان فناوری نمایشگر کریستال مایع (LCD) است با این تفاوت که از نور پسزمینه بهجای فناوری CCFL استفاده میکند (منابع نوری نصب شده در پشت صفحه نمایش LED backlighting نام دارد و به پنلهای لبهدار CCFL-backlight میگویند).
واژهی LED مخفف light emitting diode است. این دیودها در پشت تلویزیون قرار میگیرند و نور مورد نیاز نمایشگر را تأمین میکنند. در واقع LED ها نور مورد نیاز برای روشن شدن پنل LCD را تأمین میکنند و تنها تفاوت تلویزیونهای LED و LCD به همین نحوهی تأمین نور پنل برمیگردد.
نام اصلی این نوع تلویزیون LED-LCD است اما پس از مدتی به تلویزیونهای LED مشهور شدند و به دلیل قیمت مناسبتر نسبت به فناوری QLED و OLED که در ادامه آنها را توضیح میدهیم محبوبیت بسیار زیادی دارند و به دلیل قیمت کمتر با استقبال بیشتری مواجه هستند. پس در واقع از آنجایی که دیگر فناوری LCD وجود ندارد ارزانترین فناوری در تلویزیونهای حال حاضر LED نام دارد.
در بین تلویزیونهای LED دو حالت VA و IPS وجود دارد. فناوری VA کنتراست بهتری دارد و به نوعی کمی باکیفیتتر از IPS است اما در عوض از نظر زاویه دید چندان خوب عمل نمیکند و به همین دلیل اگر قرار است افراد زیادی در سالن شما پای تلویزیون بنشینند بهتر است مدل IPS را انتخاب کنید تا همه زاویه دید مناسبی داشته باشند.
فناوری QLED
این فناوری برای اولین بار توسط سامسونگ ساخته شد و در حال حاضر هم بزرگترین تولید کنندهی این فناوری سامسونگ است. در این فناوری شرکت کرهای از نقاط کوانتومی برای تولید نور رنگی استفاده میکند. استفاده از این نقاط کوانتومی باعث میشود که این نوع تلویزیون روشنایی و رنگ بندی دقیقتری داشته باشد و خود را به یک قدمی تلویزیونهای OLED برساند.
در واقع در این فناوری یک لایهی کوانتومی در بین لایه LED و پنل LCD موجود قرار میگیرد و این لایهی کوانتومی (که نقاط کوانتومی را در خود جای داده است) باعث میشود تا دقت رنگ بیشتر شده و رنگهای واقعیتر تولید شود.
تلویزیونهای QLED قیمت به مراتب بیشتری نسبت به تلویزیونهای LED دارند و از طرفی کمی از تلویزیونهای OLED ارزانتر به فروش میرسند. به نوعی سامسونگ با این فناوری قصد دارد که تلویزیونهایی با کیفیتتر از LED را با قیمت کمتر از OLED به فروش برساند اما هنوز موفق نشده هزینههای این نقاط کوانتومی را تا حد قابل قبولی کاهش دهد و این فناوری هنوز قیمت بالایی دارد.
در عمل هم کیفیت تلویزیونهای QLED از LED بیشتر است و اگر قیمت تلویزیونهای OLED برای شما زیاد است و از طرفی کیفیتی بهتر از تلویزیونهای LED میخواهید باید به سراغ فناوری QLED و طبیعتا سامسونگ بروید.
البته در حال حاضر شرکتی مانند TCL یا Hisense نیز تلویزیونهای QLED تولید میکنند و حتی برند ایرانی جی پلاس هم در زمینه تولید تلویزیون QLED فعال است و شما میتوانید به سراغ این برندها بروید و الزامی به انتخاب سامسونگ وجود ندارد.
فناوری OLED
فناوری OLED گرانترین و در عین حال بهترین فناوری موجود برای تلویزیونها در جهان به حساب میآید. در تلویزیونهای OLED هر پیسکل به طور مستقل نور تولید میکند و این در حالیست که در فناوریهای دیگر به یک نور پسزمینه نیاز است. همین موضوع باعث میشود که پیسکلها به طور مستقل فعالیت کنند و دقت رنگ، کنتراست و شارپنس بسیار عالی داشته باشند.
کیفیت تلویزیونهای اولد واقعا بیشتر از فناوریهای دیگر است و به خصوص تماشای رنگ مشکی در این تلویزیونها لذت بسیار زیادی دارد. رنگ مشکی در تلویزیونهای LED و QLED تولید میشود و پیسکلها تلاش میکنند تا این رنگ را به وجود بیاورند در صورتی که در تلویزیون OLED برای نمایش رنگ مشکی پیکسلها به حالت خاموش درمیآیند و این موضوع باعث میشود در این نوع تلویزیون عمق رنگ مشکی بینهایتی داشته باشیم.
البته باید اشاره کنیم که نقطه ضعف این نوع نمایشگر burn-in شدن بخشهایی از تلویزیون بعد از استفادهی زیاد است (البته این موضوع در یک یا دو سال رخ نمیدهد و بستگی دارد در طول روز چه مقدار از تلویزیون خود استفاده کنید). البته در تلویزیونهای OLED جدید دیگر خیلی مشکل burn-in دیده نمیشود و شرکتهای سازنده با بهکارگیری فناوریهای جدید تلاش میکنند تا این مشکل را به حداقل برسانند.
به طور کلی اگر محدودیت در بودجه ندارید و همچنین به دنبال بهترین تلویزیون بازار هستید حتما باید یکی از تلویزیونهای اولد الجی، سونی یا سامسونگ را خریداری کنید.
قبل از پرداختن به ادامهی مطلب بد نیست مفهوم Burn-in را بیشتر با هم مرور کنیم تا بهتر بتوانید در زمینه خرید تلویزیونهای OLED تصمیم بگیرید.
به بیان بسیار ساده سایه انداختن نمایشگر یعنی این که شما پس از تغییر یک صفحه همچنان محتوای آن را مشاهده کنید. یعنی مثلا زمانی که یک صفحه کاملا سفید باز میشود همچنان شما بتوانید محتوای نمایش داده شده در صفحه قبل را مشاهده کنید.
این موضوع بسیار میتواند آزار دهنده باشد و البته انواع مختلفی هم دارد. یعنی ممکن است بخشی از نمایشگر شما کم رنگتر یا پر رنگتر از بخشهای دیگر باشد و یا رنگ بخشی از پنل به سمت قرمزی برود. همهی اینها را میتوان نشانهی سایه انداختن نمایشگر قلمداد کرد.
این اتفاق به چه دلیل رخ میدهد؟ به طور کلی سایه انداختن در پنلهای OLED دیده میشود و اتفاقی مشابه برای پنلهای LED و QLED بسیار نادر است، اما دلیل این اتفاق چیست؟ زمانی که به مدت طولانی نمایشگر شما یک تصویر مشخص را نمایش میدهد این موضوع باعث میشود تا پیکسلها کمکارتر شده و به خوبی دیگر نتوانند با تغییر تصویر خود را تطبیق دهند.
به معنای ساده از روند تغییر تصویر جا میمانند و این باعث میشود که همچنان تصویر قبلی را نمایش دهند. اما چرا گاهی بخشی از نمایشگر قرمزتر میشود؟ اگر بخواهیم این پدیده را توضیح دهیم باید بگوییم که چیدمان پنلهای اولد کاملا با LED متفاوت است.
پیکسلهای OLED به سه زیرپیکسل آبی، قرمز و سبز تقسیم میشوند. رنگ آبی برای تولید رنگ یکسان نسبت به قرمز و سبز به شدت جریان بیشتری نیاز دارد. این شدت جریان بیشتر در طولانی مدت باعث میشود تا این زیر پیکسلهای آبی کم رنگتر شوند و نمایشگر رو به سرخی برود.
البته پنلهای LED نیز از سه زیر رنگ آبی و قرمز و سبز ساخته شدهاند ولی هر سه رنگ به جریان برابری نیاز دارند و در مدت زمان طولانی مشکل مشابهی رخ نمیدهد.
بهترین رنگ مشکی را کدام پنل دارد؟
در زمینه تولید رنگ مشکی دو پنل LED و QLED به دلیل برخورداری از فناوری یکسان بسیار نزدیک به هم عمل میکنند. بیشتر تلویزیونهای LED و QLED بازار دارای پنل VA هستند و به دلیل داشتن کنتراست بالا، رنگ مشکی عمیقی تولید میکنند. البته این نوع تلویزیونها معمولا زاویهی دید چندان عالی ندارند و محتوا از کنارهها تیرهتر دیده میشود.
پنلهای IPS معمولا توسط الجی ساخته میشود. این پنلها کنتراست ضعیفتری دارند و به عنوان مثال رنگ مشکی را بیشتر خاکستری نمایش میدهند و به همین دلیل در تلویزیونها بیشتر پنل VA استفاده میشود. البته زاویهی دید پنلهای IPS بسیار بهتر است و برتری این نوع پنل به حساب میآید.
بهترین رنگ مشکی را کدام پنل دارد؟
فناوری OLED راست و فناوری LED سمت چپ
یکی از ایراداتی که در پنلهای LED و QLED وجود دارد این است که اطراف سوژههای روشن به صورت یک هاله نمایش داده میشود و این میتواند آزار دهنده باشد. این در حالیست که در پنل OLED اصلا چنین موضوعی وجود ندارد و از آنجایی که پیکسلها به طور مجزا فعالیت میکنند همهی سوژهها با دقت بالایی به نمایش درمیآیند.
به دلیل همین فناوری در حالتی که تلویزیون OLED بخواهد تصویر مشکی رنگی را به نمایش دربیاورد تمام پیسکلها به حالت خاموش درمیآیند و دیگر نیازی به تولید این رنگ نیست. این یعنی در تلویزیونهای OLED رنگ مشکلی عمقی بینهایت دارد و کنتراست آن ۱ به بینهایت است.
پس با اختلاف زیاد باید پنل OLED را برندهی این بخش بدانیم و در پنلهای LED و QLED نیز مدل VA رنگ مشکی بهتری را نسبت به پنل IPS به نمایش درمیآورد.
بهترین رنگ خاکستری را کدام پنل دارد؟
آزمون بعدی نمایش رنگ خاکستری در این سه پنل است تا ببینیم کدام پنل عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. دلیل این که برخی رنگها به صورت مجزا بررسی میشوند این است که متوجه شویم هر تلویزیون در چه رنگی و در چه نوع محتوایی ضعیفتر عمل میکند و نقاط ضعف و قوت هر پنل را بهتر متوجه شویم.
در نمایش رنگ خاکستری تلویزیونهای LED و QLED به نسبت تلویزیونهای OLED با مشکل بزرگی مواجه هستند. در این نوع پنلها رنگ خاکستری در کنارههای با رنگ خاکستری نمایش داده شده در میانهی نمایشگر کاملا متفاوت است.
این یعنی خاکستری که پنل LED و QLED نمایش میدهد در کنارههای بیشتر تیره میشود و این مشکل به دلیل وجود منبع نوری در پشت تلویزیون رخ میدهد (منبع نوری نمیتواند نور دقیقا یکسانی به تمام نقاط پنل ساطع کند و این باعث میشود تا کنارهها حالت تیرهتری به خود بگیرند).
این مشکل در پنل QLED بیشتر از پنل LED به چشم میخورد. به سراغ پنل OLED که برویم این مشکل به طور کامل حل میشود؛ چرا که پیکسلهای این نوع تلویزیون به طور مجزا فعالیت میکنند و همین نکته باعث میشود تا رنگهایی یکپارچه و یکدست را شاهد باشیم و جایی از نمایشگر تیرهتر از بخش دیگری نشود.
نکتهی دیگر این است که اگر رنگ خاکستری را به رنگ مشکی نزدیک کنیم و به نوعی ۹۰ درصد رنگ مشکی را با ۱۰ درصد رنگ خاکستری ترکیب کنیم دو پنل LED و QLED در واقع همان رنگ مشکی را نمایش میدهند و تنها پنل OLED است که میتوانید این توازن را به خوبی حفظ کند.
پس برندهای این بخش نیز پنل OLED است و در جایگاه دوم پنل LED قرار میگیرد و جایگاه آخر هم به پنل QLED میرسد.
کدام پنل بیشترین روشنایی را دارد؟
دو نوع پنل LED/QLED از فناوری یکسانی برای تولید نور استفاده میکنند (در واقع همان نور پسزمینهای که قبلتر توضیح دادیم) و به همین دلیل هم در این بخش عملکرد کاملا یکسان و مشابهی دارند.
روشنایی پنل LED/QLED کاملا به مدل تلویزیون و همچنین شرکت سازندهی آن بستگی دارد و به همین خاطر است که در این زمینه سامسونگ تلویزیونهای بسیار روشنی دارد. البته باید در این زمینه مدلهای به خصوص را با یکدیگر مقایسه کنیم تا بتوانیم به نتیجه دقیقتر برسیم.
به طور کلی اما پنل LED/QLED روشنایی بسیار بیشتری نسبت به پنل OLED دارد و میتواند در مواقع نیاز، نور بسیار بیشتری تولید کند. البته جالب است بدانید که فناوری LED/QLED نمیتواند مقدار مشخصی از روشنایی را در تمام سطح تلویزیون ثابت نگه دارد و مجبور است که این میزان را برای سوژههای روشنتر حفظ کند.
این یعنی مثلا تصور کنید که حداکثر روشنایی یک تلویزیون LED/QLED حدود ۴۰۰ نیت است. این تلویزیون میتواند سوژهای روشن مثل خورشید موجود در فیلم را با این روشنایی ۴۰۰ نیتی نمایش دهد اما در عوض دیگر بخشهای تصویر کاهش نور پیدا میکنند و این تلویزیون نمیتواند تمام سوژهها را با همین میزان نور ۴۰۰ نیتی نمایش دهد.
البته این مشکل در تلویزیونهای OLED نیز وجود دارد و به خصوص زمانی که محتوای HDR را در این نوع تلویزیون مشاهده میکنید سایهها با نور به مراتب کمتری به نمایش درمیآیند.
به طور کلی اما اگر بخواهیم برندهی بخش روشنایی پنل و همچنین نحوهی پخش این روشنایی در نمایشگر را اعلام کنیم باید بگوییم که پنل LED/QLED در جایگاه نخست قرار میگیرد و پنل OLED در جایگاه بعدی.